Sunday, June 24, 2012

La cocina española: Elvi's Tortilla


Huevos
Ingredientes (para 4-5 personas)
1. Huevos - 6
2. Patatas - 5
3. Aceite de oliva - mucho
4. Sal - bastante
5. Un sartén que no se pegue
Patatas

Instrucciones
1. Pelar las patatas y cortar en trocitos delgados.
2. Llenar un tercio del sartén con el aceite de oliva.  Poner un fuego fuerte y calentar el aceite mientras estás cortando las patatas.
3. Echar bastante sal a las patatas y mezclar a mano.
4. Aparte, añadir los huevos y batirlos.
5. Echar las patatas poco a poco al sartén.  Bajar el fuego un poco.
6. Sacar las patatas del sartén después de un rato, y añadirlas a los huevos batidos.  Mezclar.
7. Echar dos cucharas de aceite de oliva en un sartén limpio.  Fuego bajo.
8. Añadir la mezcla de patatas y huevos al sartén nuevo.  No mezclar.  Repartir las patatas.
9. Darle la vuelta - ¡importante que no se pegue!
10. Añadir un poco más de aceite de oliva.  Darle la vuelta otra vez. (3 o 4 veces)
11. Sacar la tortilla del sartén y comer.
Thin potatoes cook faster.

Remove the potatoes from the frying pan.
Put them in the bowl with the eggs.














English Version
Return the mix to a clean frying pan.
Ingredients (serves 4-5)
1. Eggs - 6
2. Potatoes - 5
3. Olive Oil - a lot
4. Salt - a handful...ish
5. Nonstick Frying Pan




Directions
1. Peal the potatoes and cut them into thin slices.
2. Fill 1/3 of the frying pan with olive oil.  Heat the oil while you're cutting the potatoes.  Flame: high.
Make sure the edges don't stick!
3. Add a small handful of salt to the potatoes and mix by hand.
4. In a separate bowl, add and whisk the eggs.
5. Add the potato slices to the frying pan little by little and reduce the flame.
6. After a while, remove the potatoes from the frying pan and put them in the bowl with the whisked eggs.  Mix.
7. Add two spoonfuls of olive oil to a clean frying pan.  Low flame.
8. Put the potato-egg mix into the new frying pan.
9. Wish yourself good luck and flip the tortilla onto a lid.  Then slide it back into the frying pan.  
10. Re-shape after flipping, add some oil.  Keep cooking.
11. Flip again.  3 or 4 times until you think it's ready.
12. Slide the tortilla onto a dish and eat!

Cross your fingers, make a wish, and flip the tortilla!
Congratulations, it's still in one piece!
Slide the tortilla back into the frying pan.



¡Buen provecho!
Rosalia & Elvi Slicing Potatoes
Slicing Potatoes

1 comment:

  1. Looks like a lot of fun! Cute apron:) I hope that you'll teach me to make these wonderful things when you get home!

    Love, Mom

    ReplyDelete